Sfesnicele au fost folosite timp de secole, pentru a aduce lumina in case si catedrale. Dar odata cu aparitia electricitatii, candelabru a fost pus deoparte , in mod rusinos. Astazi, linistea blanda pe care o ofera o lumanare aprinsa este cea mai apreciata de generatiile stresate de astazi, iar un sfesnic frumos impodobit cu lumanari este mai placut ochiului. Candelabrele au fost de atunci un accent pe decorul modern. Utilizarea candelabrelor in decorarea moderna a fost, la randul sau, un pic distractiva, precum si o provocare, in special in desenele clasice, dar odata cu aparitia decorului modern, nu ar trebui sa fie prea dificil sa gasesti un candelabru care sa raspunda nevoilor tale.

Tipuri de candelabre

Atunci cand alegi candelabre, cel mai bine este sa decizi mai intai ce tip doresti, deoarece tipul de candelabru este intr-adevar primul factor care determina utilizarea.

Exista practic doua tipuri de candelabre de podea si de masa, candelabrele de podea tind sa fie mari si inalte, in timp ce candelabrele de masa sunt mai mici, ceea ce sunt chiar usor de tinut. Candelabrele de podea pot fi pentru utilizare in interior sau exterior, in timp ce candelabrele de masa sunt mai mult pentru uz interior, sau mai degraba ca accesoriu. Pentru a monta astfel de corpuri de iluminat, va recomandam sa folositi cabluri electrice de buna calitate si pentru a le gasi, vedeti mai multe detalii aici.

Candelabrele de podea au tendinta de a evoca o senzatie de biserica din cauza inaltimii lor, cu toate acestea, acestea au variat si astazi poti vedea o varietate de candelabre in forma de spirala.

Acestea sunt mai contemporane si pot fi folosite in decorarea moderna. Un alt tip comun de candelabre sunt pandantivele, care sunt folosite in catedrale si biserici antice, care pot fi, de asemenea, folosite pentru a da o nota clasica unei mese de luat masa. Candelabrele de semineu pot fi de asemenea utile daca nu vrei sa ai bataia de cap de a a prinde un foc in semineu, aceste candelabre vor avea grija atat de a oferi un foc cald, cat si de eleganta unui accesoriu elegant. La randul sau, nu trebuie sa-l utilizezi numai in timpul iernii, ci si in timpul primaverii si verii, deoarece acestea nu produc multa caldura ca un semineu complet.

 1. Materiale
  Fier forjat– Cele mai populare
  – Cele mai durabile
  – Suficient de flexibil pentru a se potrivi oricarui tip de decor
  – Foarte usor de curatat

  – Acestea dureaza mult timp si ar putea arata chiar mai bine ruginit!

Alama, argint
 AlamA emite o culoare placuta
Nu este tocmai un material robust, este un simbol popular al rafinamentului
– Necesita multa intretinere

Portelan, marmura
– Sunt fragile – Sunt mai usor de curatat decat metalul
-S-ar putea rupe
– Ele dau o senzatie mai clasica

Atunci cand cumperi un candelabru, ia in considerare si tipurile de lumanari din care ai la dispozitie posibilitatea de a alege, cum ar fi lumanari lungi si subtiri, scurte si largi, aromate etc. Pentru fiecare candelabru va exista un tip de lumanare care corespunde utilizarii, este important ca dimensiunea sa fie adecvata. Noile linii de decor accepta utilizarea lumanarilor mai largi si mai scurte, lasand la o parte utilizarea traditionala a lumanarilor lungi si subtiri.

By marian