Indiferent daca te muti sau doar reamenajezi, mutarea mobilierului greu este un proces complicat. Foloseste aceste tehnici de mai jos pentru a muta obiecte grele si incomode fara sa iti distrugi spatele, mobila sau intreaga casa. Iata cum poti muta mobila mai usor.

Cere ajutorul unei firme de relocari

O firma relocari te va ajuta sa muti usor mobila pentru ca specialistii care lucreaza aici au mai multa experienta cu obiectele grele. Tot ce trebuie sa faci este sa le comunici ce ai de mutat si sa stabilesti ziua, iar ei se vor ocupa de toate pentru tine. Aceasta este metoda optima de a muta mobila pentru simplul fapt ca ei stiu si cum sa o mute astfel incat sa nu o deterioreze.

Transporta cu atentie obiectele inalte

O comoda inalta, un dulap sau o unitate de rafturi este greu de manevrat. In primul rand, asta este o treaba pentru doua persoane. Inclina articolul in spate intr-un unghi larg si pune o persoana sa tina partea de sus, in timp ce tu tii partea de jos. Acest lucru concentreaza greutatea si impiedica balansarea articolului care va putea scapa de sub control. De asemenea, transportul acestui articol pe scari, in sus si in jos este mult mai usor pentru ca unghiul se va potrivi cu panta scarilor.

Scaunele mari ies mai bine pe usa daca sunt puse pe colt

Un scaun mare poate fi foarte greu de mutat, la fel si fotoliile. Daca nu iese drept pe usa, cea mai buna varianta este sa il pui pe colt si sa il scoti pe parti. Pune scaunul in asa fel incat sa formeze litera L si trece-l usor peste prag. Ulterior, va trebuie sa il inclini intr-o parte si in alta pana cand trece complet prin deschizatura usii. De asemenea, este o munca pentru doua persoane, deci cea mai buna varianta este sa nu incerci singur daca mobila este mare.

Canapelele se muta cel mai usor de la capete

Daca va trebui sa manevrezi o canapea pe un hol si sa o treci printr-o usa, este posibil sa ti se para aproape imposibil de transportat si sa revii cu ea in camera. Cea mai buna varianta este sa treci canapeaua prin usa tinand-o de capete. De asemenea, este ideal sa o treci in picioare daca nu este foate lunga. Chiar si atunci cand canapeaua este extrem de lunga, varianta optima ar fi sa o treci usor pe parti prin usa, dar tot vertical. Astfel, nu vei mai avea probleme la colturi.

Pentru a transporta mai usor mobila poti folosi inclusiv curele de transport care sa te ajute sa distribui greutatea corect. Stim ca tot ce am spus mai sus pare complicat si chiar poate fi mai ales in momentul in care ai mobila grea de mutat. De aceea, prima idee este cea mai buna. Apeleaza la specialisti si vei rezolva problema cat ai zice peste. Ei se ocupa de tot si tu doar trebuie sa asezi lucrurile la loc dupa ce mobila este mutata si asezata.

By marian