Mașina ta este unul dintre cele mai valoroase active pe care le ai. Te duce și te aduce de la locurile unde faci bani, plătești facturile, hrănești familia și multe altele. Din acest motiv, ar trebui să ai grijă suplimentară de vehiculul tău dacă vrei să îl păstrezi o perioadă îndelungată. Există multe modalități în care poți deteriora mașina ta, așa că este important să dezvolți practici bune de îngrijire a mașinii încă de la începutul carierei tale de șofer.

Mulți șoferi au dezvoltat obiceiuri pe care cred că sunt utile, dar care de fapt provoacă mai multe daune. Potrivit acestui site de anunţuri gratuite,afla cele 7 moduri principale în care îți distrugi vehiculul fără să îți dai seama și ce poți face dacă acesta nu mai este potrivit pentru drum.

  1. Accelerarea excesivă

Mulți șoferi cred că pot încălzi motorul mai repede prin accelerarea excesivă a pedalei de accelerație, dar acest lucru nu este benefic pentru vehiculul tău, deoarece duce la deteriorarea motorului. Dacă este frig afară, este mai bine să permiți fluidelor interne ale mașinii să se încălzească; dar accelerarea motorului nu este modalitatea corectă de a face acest lucru.

  1. Folosirea constantă a frânei

Mulți oameni au și obiceiul de a folosi constant frâna, ceea ce înseamnă că aplică ușor presiune pe pedala de frână în timpul condusului, astfel încât să poată opri instantaneu în orice moment. Această practică, deseori aplicată pe dealurile în pantă, este extrem de dăunătoare sistemului de frânare al unui vehicul. Conducerea la viteze mai mici va ajuta la eliminarea dorinței de a ține piciorul pe pedala de frână tot timpul.

  1. Lipsa de decelerare la denivelări și gropi

Denivelările de pe drum, gropile și alte imperfecțiuni ale suprafeței pot fi extrem de distructive pentru suspensia și partea inferioară a vehiculului dacă nu încetinești semnificativ în timp ce treci peste ele. De fapt, gropile ar trebui evitate cu orice preț. Denivelările trebuie traversate cu prudență și încet.

  1. Conducerea constant cu rezervorul aproape gol

Prețurile la carburant pot fi dezamăgitoare, dar nu vrei să conduci mereu cu doar 10 dolari în rezervor. Asigură-te că mereu alimentezi complet la fiecare umplere pentru a evita ca vehiculul să folosească carburantul vechi și murdar din partea de jos a rezervorului într-un anumit moment. Acest lucru va duce la deteriorarea motorului și la înfundarea filtrelor.

  1. Pornirea și oprirea bruscă

Fie în traficul de vârf, fie în graba de a nu întârzia la serviciu, nu vrei să recurgi la oprirea și pornirea bruscă, repetată. Acest obicei de conducere exercită o presiune mare asupra funcționării interne a sistemului de frânare și discurilor, și crește semnificativ consumul de combustibil.

  1. Conducerea cu anvelope necorespunzător umflate

Presiunea corectă în anvelope este extrem de importantă pentru siguranța și performanța generală a unui vehicul. Anvelopele necorespunzător umflate nu sunt doar nesigure, ci în cele din urmă vor provoca și alte daune mașinii. Asigură-te că anvelopele tale nu sunt supraumflate sau subumflate verificând periodic nivelurile cu un manometru de presiune pentru anvelope.

  1. Neglijarea întreținerii regulate programate

Întreținerea rutinieră a mașinii, cum ar fi inspecțiile și schimbul de fluide, este imperativă pentru siguranța, performanța și longevitatea vehiculului. Asigură-te că mașina ta este supusă reviziilor conform instrucțiunilor din manualul de utilizare pentru a evita condițiile de conducere nesigure și costurile repetate de reparații.

By Sergiu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *